Index / Hírek / A SWAK idén is gyűjt karácsonyi adományokat a kárpátaljai magyarok megsegítésére

A SWAK idén is gyűjt karácsonyi adományokat a kárpátaljai magyarok megsegítésére

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) idén is gyűjt karácsonyi adományokat rászoruló kárpátaljai (beregdédai) gyermekes magyar családok megsegítésére.

A híradásokból bizonyára mindenki tudja, hogy milyen drámai a helyzet napjainkban Ukrajnában, ezen belül Kárpátalján. A nemzeti kisebbségek sorsa sehol sem könnyű, de képzelhetjük, hogy milyen lehet magyarként élni most egy olyan országban, ahol évek óta dúl a háború. A magyarlakta területeken talán a gazdasági helyzetből érezhető leginkább a háború. Nagy a létbizonytalanság és folyamatosan félelemben él Kárpátalja magyar lakossága annak ellenére, hogy viszonylag távol vannak a háborús övezettől. Az összetűzések közvetetten kihatnak a gazdasági helyzetre, a munkanélküliségre és a közhangulatra is. Az oroszok és ukránok mellett számos magyar család is gyászol. A háború kitörése óta különösen nagy szükségük van az ott élőknek a segítségre. Számos nemzetközi és hazai – elsősorban egyházi – segélyszervezet támogatja a lakosokat.

dsc00203
A fotóp a tavalyi adományátadáskor készült Beregdédán.

Egyesületünk – a hagyományaihoz és az alapszabályban lefektetett elveihez híven – idén is gyűjt adományokat rászoruló kárpátaljai (beregdédai) gyermekes magyar családok megsegítésére. Gyűjtésünket november 27-én, advent első vasárnapján kezdjük a sárospataki Makovecz téren.

Az adventi megemlékezéseken kívül is gyűjtjük az adományokat. Kérjük, tagjainkat és aktivistáinkat fogadják szeretettel, amikor a városban felkeresik Önöket, a szervezeteket és cégeket adománygyűjtés céljából. Talán soha ennyire nem szorult még rá a segítségre Kárpátalja magyar közössége, mint most. Itt az alkalom, hogy kifejezzük: tényleg összetartozunk és segítünk a bajban nemzettestvéreinknek. Az összegyűlt adományt – ahogy eddig is – tagjaink személyesen fogják elvinni és átadni a legrászorultabb beregdédai családoknak a két ünnep között.

Aki esetleg felajánlását átutalás útján juttatná el hozzánk, az alábbi, az OTP Bank Nyrt. Sárospataki Fiókjánál vezetett számlaszámra történő utalással megteheti. Ebben az esetben kérjük a közlemény rovatba ezt írja be: adomány.

Számlaszám: 11734169-20014184

Számla elnevezése: Sárospataki Wass Albert Kör

Mindenki segítségére számítunk!

Mindenki segítségét köszönjük!

„Töretlen hittel ember és magyar.”

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Ajánljuk

Elkészültek a szavazólapok mintái: ülésezett a Sátoraljaújhelyi Helyi Választási Bizottság

A polgármesterjelöltek, az egyéni képviselőjelöltek valamint a nemzetiségi képviselőjelöltek adatait tartalmazó szavazólap mintáit ellenőrizték a …