Index / Hírek / A Sárospataki Wass Albert Kör idén is gyűjt karácsonyi adományokat a kárpátaljai magyarok megsegítésére

A Sárospataki Wass Albert Kör idén is gyűjt karácsonyi adományokat a kárpátaljai magyarok megsegítésére

A híradásokból bizonyára sokan tudják, hogy Kárpátalján az eddiginél is rosszabb helyzetben élnek magyar honfitársaink. Mindennapossá lett a nélkülözés, puszta létükben vannak fenyegetve, pénzük értéke – amely amúgy sem volt túl nagy – töredékére esett az egy évvel ezelőttihez képest, miközben jövedelmük nem nőtt. Nem túlzás azt állítani, hogy sok magyar testvérünk nélkülöz, éhezik, fázik és az ukrán – orosz háborús konfliktus miatt többszörösen veszélyben az életük. A helyzet rendkívül súlyos és aggasztó. Számos anyaországi – elsősorban egyházi – karitatív szervezet igyekszik a segítségükre lenni a bajban.
Egyesületünk folytatja a civil mozgalomként megkezdett jótékony célú karácsonyi adománygyűjtési akcióját, tehát idén is gyűjtünk adományokat a rászoruló kárpátaljai magyar családok megsegítésére. Gyűjtésünket advent első vasárnapján kezdtük a Makovecz téren. Köszönjük a felajánlásokat! Ott leszünk a többi adventi megemlékezésen is, kérjük, továbbra is segítsék támogatásukkal a rászoruló kárpátaljai nemzettestvéreinket.
Az adventi megemlékezéseken kívül is gyűjtjük az adományokat. Kérjük, tagjainkat fogadják szeretettel, amikor a városban felkeresik Önöket, a szervezeteket, cégeket adománygyűjtés céljából. Talán soha ennyire nem szorult még rá a segítségre Kárpátalja magyar közössége, mint most. Az összegyűlt pénzből vásárolt élelmiszercsomagokat tagjaink személyesen fogják elvinni és átadni a legrászorultabb családoknak, ahogyan azt tesszük évek óta ilyenkor.

Mindenki segítségére számítunk!
Mindenki segítségét köszönjük!
„Töretlen hittel ember és magyar.”

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Ajánljuk

Sikeren szerepeltek a sátoraljaújhelyi diákok a Kis Alkotók Köre pályázatán

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium két tanulója Jestrebi Stella és Sütő …