Index / Hírek / A FOTON Kft. elnyerte az ország legtekintélyesebb minőségtanúsító elismerését

A FOTON Kft. elnyerte az ország legtekintélyesebb minőségtanúsító elismerését

Budapest, 2015. szeptember 3.: – A szigorú, passzívház építési követelményeknek megfelelő, energiahatékonysági képességgel rendelkező nyílászáró családjával nyerte el a Foton Kft. az idei Magyar Termék Nagydíjat®. A passzívházak nélkülözhetetlen elemeiért, a prémium kategóriás nyílászárókért járó díjat és az ezzel járó trófeát és oklevelet az Országház Felsőházi Termében vehette át a vállalat vezetője. A magyar tulajdonú cég második alkalommal indult a Magyar Termék Nagydíj® pályázaton, mely mind a piac, mind a vásárlók felé hivatott igazolni a kiváló minőségű magyar termékeket.

 

A Magyar Termék Nagydíj®, hazánk legnívósabb, önkéntes minőségtanúsító rendszere a kiváló minőségű magyar termékeket és szolgáltatásokat részesíti elismerésben. Az idei, 18. díjátadó ünnepségen a FOTON Kft. passzívház alkalmas műanyag nyílászáró termékcsaládját is díjazták.

 

A Magyar Termék Nagydíj®-as termékcsalád:

A FOTON Kft. háromrétegű üvegezéssel, megnövelt beépítési mélységgel és három gumitömítéssel ellátott, energiahatékony EXPERT termékeivel nyerte el a nagydíjat, amely azért is kiemelkedő, mert kiegészítő habkitöltés nélkül éri el a magas fokú statikai merevséget és ez által nagyobb egybefüggő üvegfelületek megvalósítását teszi lehetővé. A megfelelő nyílászárók beépítése kiemelkedően fontos energiahatékonysági tényező a passzívházakat tekintve, hiszen az épületek az ablakokon és ajtókon keresztül veszítik a legtöbb hőt, és ez egy passzívház esetében nem megengedett.

 

„Ma már nem elég csupán minőségi termékeket gyártani, azoknak bizony a legújabb technológiai követelményeknek is meg kell felelniük. Egy új ház építése 30-40 évre szóló döntések sorozata, ezért nagyon fontos, hogy ne csak a mai hőtechnikai előírásoknak és műszaki szabványoknak feleljen meg a kiválasztott termék, hanem majd a későbbi igényeknek is. Ezért célszerű ma még extrának tűnő termékeket választani a standard, alapkivitelű termékek helyett.” – mondta Bojtor Gyula, a FOTON Kft. ügyvezető igazgatója. „Büszkék vagyunk a másodszor elnyert Magyar Termék Nagydíjra, hiszen ez a tanúsítvány igazolja a nagy hozzáadott értéket teremtő vállalatok minőségi munkáját, s megerősít bennünket abban, hogy ezen az irányvonalon fejlődjünk tovább” – tette hozzá a szakember.

 

20 éves múlt – 20 éves jövő A két évtizeddel ezelőtt indult, Győr-Moson-Sopronban két, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy gyártóüzemet működtető vállalat stabil, megbízható működésének köszönhetően ma már Magyarország egyik vezető és legdinamikusabban fejlődő ablakgyártója, amely magyar vállalkozások között is az élmezőnyben szerepel. Az idén 20. születésnapját ünneplő cég a következő 20 évben is több ezer elégedett ügyfelet szeretne maga mellett tudni és tisztában van azzal, hogy ez kizárólag kiváló minőségű termékekkel, vásárlás előtti teljeskörű szaktanácsadással, egyedi igényekre szabott gyártással, vásárlás utáni folyamatos szervizszolgáltatással és mindezek végrehajtásához szükséges lelkiismeretes, szakértő munkatársakkal valósítható meg.

„Fény – Melegség – Biztonság”

A hőszigetelt üvegezéssel ellátott műanyag ablakok és bejárati ajtók gyártására és forgalmazására szakosodott FOTON Kft. jelenleg közel 60 főt foglalkoztat, Sopronban két, Sárospatakon pedig egy gyára működik, ám termékeivel az ország egész területén jelen van a saját értékesítési pontjaival. Termelési kapacitása az indulás óta folyamatosan növekedett, ma már napi 600-700 darab ablak gyártására képes és ez a legújabb gépparkjának köszönhetően a duplájára növekszik, ami az export lehetőségét is megnyitotta számára, így ma már az Európai Unió tagállamaiba, Ausztriába, Németországba és Franciaországba is exportálja termékeit.

Ajánljuk

Idén is főzőversennyel zárta a tanévet a Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium

A sátoraljaújhelyi Szent István Katolikus Technikum és Gimnáziumban hagyományosan a tanév utolsó napján egy főzőversenyt …