Index / Hírek / A 100 éves Kalocsai Antalt köszöntötték Sárospatakon

A 100 éves Kalocsai Antalt köszöntötték Sárospatakon

A város legidősebb lakosát köszöntötték testvérei, családtagjai, egy igazán népes család valamint Sárospatak polgármestere. Kalocsai Antal 100 éves lett. Születésének idején volt a második éve az első világháborúnak, ekkor vezették be hazánkban a kenyérjegyet, ebben az évben indul el az első buszjárat a fővárosban, de akkoriban kezdődtek a tárgyalások Csehszlovák államalapításról is.

Tóni bácsi maga is sok mindent megélt. Volt ifjú katona a második világháborúban, dolgozott a vasútnál és még a focicsapat pénztárosa is volt. Szerettei társaságában meghatódva fogadta a városvezetés köszöntését. Emléklappal, virággal és jókívánságokkal gratulált a polgármester a szép korhoz, megjegyezve hogy patakon hagyománya van annak, hogy személyesen az alpolgármester vagy a polgármester köszönti fel mindazon időseket, akik nélkül nem épült volna a város, akik nélkül nem kaphatta volna vissza városi rangját Sárospatak.

Aros János azt is elmondta, nagyon különleges érzés egy 100 éves embert felköszönteni születésnapja alkalmából. Meg kell jegyezni, hogy ezen idős embereket nem is kímélte a sors, de sok szépet is átéltek. Családjukkal, barátaikkal, kortársaikkal ők voltak azok az emberek, akik ott voltak a pataki történelem fontos állomásain. Részesei voltak a város fejlődésének, kiépülésének, a városi rang visszaszerzésének. Minden olyan momentumnak, amit sokan már csak elbeszélésekből vagy megsárgult régi fotókból ismerünk – tette hozzá a polgármester. Aros János átadta azt az emléklapot is, amelyben a magyar kormány nevében Orbán Viktor gratulál a jeles évfordulóhoz, egyúttal köszönetét és háláját kifejezve jó egészséget kíván élete folytatásához.

Ajánljuk

Sikeren szerepeltek a sátoraljaújhelyi diákok a Kis Alkotók Köre pályázatán

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium két tanulója Jestrebi Stella és Sütő …