Index / Hírek / Idén több ponton változnak a pálinkafőzés szabályai

Idén több ponton változnak a pálinkafőzés szabályai

Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai. Míg a főzés adminisztrációs teendői szinte alig változtak, a párlat-előállítás bizonyos mennyiségig adómentessé vált a magánfőzőknek és a bérfőzőknek egyaránt. A 2021-es változások nem befolyásolják a párlatkészítés két eddig is megszokott módját, tehát pálinkát továbbra is magánfőzéssel vagy bérfőzetéssel lehet előállítani. A magánfőző személyes fogyasztásra maga állítja elő a párlatot saját gyümölcsből, és legfeljebb 100 liter űrtartalmú, saját pálinkafőzőt használhat. Újdonság idén, hogy a magánfőzés adómentessé vált, de a főzhető mennyiség nem változott.

Ajánljuk

„A verbunkos, mely segített magyarrá lenni” címmel tartott előadást Dombóvári János

A „Lavotta 260” emlékév jegyében tartott előadást „A verbunkos, mely segített magyarrá lenni” címmel Dombóvári …