Index / Hírek / Hirdetmény a magántulajdonban lévő lakások önkormányzati bérbevételéről Sátoraljaújhelyen

Hirdetmény a magántulajdonban lévő lakások önkormányzati bérbevételéről Sátoraljaújhelyen

Tisztelt Állampolgárok!

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata több mint egy éve működteti sikerrel a magántulajdonban lévő lakások önkormányzati bérbevételét és albérlet útján történő tovább hasznosítását. Az eltelt időszak bebizonyította, hogy a program életképes, több üresen álló lakást, családi házat vett bérbe az önkormányzat és adott albérletbe.

Ezen program során az üresen álló lakással rendelkezők legálisan tudják adófizetés nélkül bérbe adni ingatlanjaikat úgy, hogy a bérleti díj megfizetése nem jelent részükre kockázatot, hiszen azt közvetlenül az önkormányzat fizeti ki részükre. A tulajdonosok mellett az albérlők is jól járnak, hiszen igényüknek megfelelő – bérben, minőségben – lakáshoz jutnak, melynek bérbevételével hosszabb időszakra is számolhatnak, sőt a későbbiekben esetleg arra is nyílik lehetőségük, hogy az általuk lakott ingatlant megvásárolják.

A program továbbvitele érdekében várjuk azon lakás tulajdonosok jelentkezését, akik az eladásig átmenetileg is hasznosítani kívánják ingatlanukat. A bérbe adás időtartama alatt havi fix összeghez jutnak és ingatlanjaiknak is van gazdájuk, aki azt rendben tartja és ezáltal az állaga nem romlik, sőt esetenként akár javul is.

Várjuk továbbá azon lakásproblémákkal küzdő személyek, családok jelzését is, akik albérlethez akarnak jutni, s akik ezen ingatlan megtalálásában és bérbe vételében kérik az önkormányzat segítségét.

Amennyiben felkeltettük a program iránti érdeklődését, kérjük, hogy a részletek megbeszélése, jelentkezés céljából vegyék fel a kapcsolatot a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási osztályával ügyfélfogadási időben vagy telefonon az 525-161 és 525-162-es telefonszámokon.

Csak Önön múlik, hogy lakását hasznosítsa, illetve megfelelő lakásban éljen!

 

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata

 

Ajánljuk

Lezárult a sátoraljaújhelyi Ipari Park fejlesztésének második üteme

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen II. ütem” című projekt keretében …