Index / Hírek / Csengőbúcsú a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában

Csengőbúcsú a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában

Hagyományos csengőbúcsúját május 1-én tartotta meg a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma. A ballagó diákság még utoljára végigjárta az intézmény folyosóit, majd közösen indultak el a református templomba, ahol tovább folytatódott az ünnepség. A 2014/2015-ös tanévben négy osztály 85 diákja fejezte be középiskolai tanulmányait.

A református templomban Fejér Zoltán, intézményi lelkész tartott rövid istentiszteletet és kívánt minden jót a ballagóknak, majd az intézményben maradó diákok nevében Kolosai Mátyás, míg a ballagó diákok nevében Kállai Zoltán mondott beszédet. A búcsúzó szavak után a gimnázium diákjai verses és zenés műsorral kedveskedtek társaiknak, pedagógusaiknak.

A ballagási ünnepség keretében adták át a Tiszáninneni Református Diákja kitüntetést, melyet nagytiszteletű Pásztor Dániel, egyházkerületi főjegyző úr adott át Németh Zoltán 13. E. osztályos tanulónak. Az Alma Mater humán díjat Kállai Zoltán 13. E., az Alma Mater reál díjat pedig Hadar Ádám 12. C. osztályos tanulók vehették át. Sárospatak Város Önkormányzata által létrehozott Junior Pro Urbe díjat Kállai Zoltánnak ítélték oda.

A csengőbúcsú végén a résztvevők elénekelték a Szózatot, majd egy utolsó közös sétára indultak az Iskolakertbe.

sarospatak.hu
Zemplén TV

Ajánljuk

Már megérkezett a kötél a bob pályához a Zemplén Kalandparkba

Szeptember tizedikén műszaki okok miatt üzemszünet lépett életbe a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark bob pályáján. Egy …