Index / Hírek / A patakiak összefogása ismét segített

A patakiak összefogása ismét segített

Sárospatak lakosai, vagy az innen elszármazottak már nem először bizonyítják be, mekkora összefogás rejlik bennük. Most, az Abaújkéren élő Sóvári Annamáriának segítettek.

Annamarinál öt éves korában agydaganatot diagnosztizáltak, majd egy sikeres műtétet követően újabb daganat keletkezett, mely olyan helyen van az agyban, ami ismét már nem műthető. Azóta Annamari ezzel a daganattal él együtt. Eltelt 23 év és sajnos komoly problémák alakultak ki nála a daganat miatt. A jobb oldala lebénult, a szeme is nagyon sokat leromlott, mozgása korlátozott lett.

2015marc_annamari_szamitogep_segitseg-3
A patakiak összefogása ismét segített

 

Annamari tíz éve segítségkéréssel fordult az Észak-Magyarországhoz, amelyből kezelőorvosa megtudta, a lány nagy vágya egy számítógép. Akkor nekiajándékozott egy használt gépet, Annamari megtanulta kezelni és regisztrált egy közösségi oldalra, amelyen keresztül barátaival és a külvilággal is tartani tudja a kapcsolatot. Azonban a számítógép már idejét múlttá vált, egyre több problémája volt, lelassult. A lány egy ideje már nem tudta használni, egy újra volt szükség.

2015marc_annamari_szamitogep_segitseg-6
Annamari egyből használatba vette a számítógépet

 

Egy ismerősükhöz, Debreczeni Katalinhoz, a sárospataki főiskola munkatársához fordultak segítségért, aki megkereste Aros Jánost, így a közösségi oldalon egy felhívást tettek közzé, amelyben számítógépet kerestek. A polgármestert egy patakról elszármazott ismerőse, a jelenleg Németországban élő Váradi Tünde kereste fel, jelezve, van egy gép, amelyet szívesen Annamarinak adnának. A számítógép megérkezett, az önkormányzatban összeállították, kiegészítették és a polgármester a tegnapi nap folyamán meglátogatta Annamarit a nagy ajándékkal.

Annamari nehezen tudta leplezni örömét, amint a gépet beállították, rögtön megmutatta kedvenc zenéit és meséit, elmondta mit szeret nézni, és hogy alkalomadtán még táncolni is szokott.

szöveg/fotó: sarospatak.hu
videó: Zemplén TV

Ajánljuk

Folytatták a bizottságok a felkészülést a szeptemberi képviselő-testületi ülésre

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat költségvetési rendelet módosítása. A hulladékgazdálkodási közszolgálati díjhoz kapcsolódó kedvezményekről szóló rendelet megalkotása. …