Index / Hírek / A centenáriumra megújul a sajóörösi templom

A centenáriumra megújul a sajóörösi templom

Szorgalmasan dolgoznak a mesterek a sajóörösi Gyümölcsoltó Boldogasszony templom külső, belső felújításán, hogy az idén 100 éves épület a július első vasárnapján rendezendő búcsúra régi pompájában díszelegjen.

A centenáriumra megújul a sajóörösi templom
A centenáriumra megújul a sajóörösi templom

A templom falait kikezdte a felszivárgó talajvíz, amely komoly károkat okozott az épületben. A szigetelés és a felújítás nem tűrt halasztást, amely az egyházközség és a település anyagi lehetőségeit meghaladta. Ezért a képviselő segítségét kérték. „Dr. Mengyi Roland intézkedésének köszönhetően kaptunk 10 millió forint állami támogatást, amihez az egri érsekség 2 milliót, az egyházközség is 2 millió forintot, az önkormányzat pedig 1 millió forintot tett hozzá”- tudtuk meg Baranczó József polgármestertől. Ehhez jön még a hívek adománya. A felújítás keretében megoldják az épület szigetelését, kicserélik a teljesen elavult villamos hálózatot, elvégzik a festést, a szükségessé vált külső javításokat, felújítják a belső berendezéseket, újra aranyozzák az oltárt és az orgonát.

Mint Ládi Tivadartól, a sajóörösi egyháztanács elnökétől megtudtuk a felújítási munkálatokat június 15-éig kell befejezniük a kivitelezőknek. A takarítás és az épület „belakását” követően remélhetően eredeti szépségében fogadja majd a templom a híveket. Július első vasárnapján már itt szeretnék rendezni a templomi búcsút. Az alkalmat megragadva megköszönték dr. Mengyi Rolandnak a felújításhoz nyújtott segítségét.

mengyiroland.com

Ajánljuk

Lezárult a „Zempléni és abaúji várak fejlesztése” című projekt

Lezárult a „Zempléni és abaúji várak fejlesztése” című projekt. A záró eseményen elhangzott, hogy a …