Index / Hírek / Ismerősöktől és a televízióból tájékozódnak az emberek a helyi hírekről

Ismerősöktől és a televízióból tájékozódnak az emberek a helyi hírekről

A Kutatópont legfrissebb felmérése szerint a felnőtt magyar lakosság elsősorban barátoktól, ismerősöktől, valamint a televízióból tájékozódik a helyi ügyekről.

A Kutatópont kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felnőtt lakosság 88 százaléka informálódik valamilyen gyakorisággal helyi hírekről. A megyeszékhelyeken élők és a 60 év felettiek körében a legmagasabb azok aránya, akik minden nap olvasnak helyi híreket.
A februárban 2000 ember megkérdezésével végzett kutatásból kiderül, hogy az emberek 70 százaléka barátaitól, ismerőseitől tájékozódik a helyi hírekről. A médiumok közül 40 százalékuknak a televízió az elsődleges hírforrás, majd ezt követi a nyomtatott sajtó és a közösségi híroldalak 31-31 százalékkal.

A Kutatópont eredményei arra is rámutatnak, hogy helyi hírekkel kapcsolatban a leghitelesebb információforrásnak a televíziót tekinti a felnőtt magyar népesség, míg a legkevésbé hitelesnek a közösségi oldalakat. A rádiót valamivel hitelesebbnek tartják, mint a nyomtatott sajtót, rádiócsatornákon keresztül mégis csak feleakkora arányban tájékozódnak, mint újságból.

A felnőtt lakosság több mint fele – elsősorban az 50 év felettiek és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők – olvas valamilyen gyakorisággal helyi, önkormányzati lapot, amelyben főleg az önkormányzat híreit és a közszolgálati híreket keresik – olvasható a közleményben.

MTI/HTOE

Ajánljuk

Nagy a hőség: a négylábúakra különösen is vigyázni kell

Az elmúlt napok forró időjárása nemcsak az ember szervezetét terheli meg, hanem a hasznon állatokét …