Index / Hírek / Esély Otthon Sátoraljaújhelyen: Megjelent a legújabb pályázati felhívás

Esély Otthon Sátoraljaújhelyen: Megjelent a legújabb pályázati felhívás

P Á L Y Á Z A T I   F E L H Í V Á S

Esély Otthon Sátoraljaújhelyen lakhatási és ösztönző támogatás benyújtására

 

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00041 számú, Esély Otthon Sátoraljaújhelyen elnevezésű projekt keretében, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Esély Otthon – „Esély Otthon Sátoraljaújhelyen” – ösztönző támogatásainak Szabályzatáról hozott 158/2018.(X.31.) határozata alapján pályázatot ír ki a 18-35 év közötti korosztályba tartozó fiatalok számára.

A pályázat keretében lakhatási támogatás biztosítására 14 önkormányzati lakás került felújításra és bútorokkal, háztartási gépekkel felszerelésre, melyet a pályázók 2 éves időtartamra kaphatnak meg. Ezen időszak alatt bérleti díjat nem, csak a rezsiköltségeket kell fizetniük, valamint közösségi célú önkéntes tevékenységet kell végezniük. A lakhatás biztosítása mellett pénzbeli ösztönző támogatásra is pályázhatnak a fiatalok, melynek keretében 12 hónapon keresztül havi bruttó 50.000,-Ft pénzbeli juttatást kapnak a nyertes pályázók.

A felsoroltakon kívül számos olyan rendezvény és program megrendezésre kerül, melyeken a fiatalok munkaszerzési, elhelyezkedési ismereteket, tanácsokat kapnak.

A jelen pályázati forduló keretében az alábbi lakások kerülnek kiutalásra:

Cím Szoba m2
1. 3945 Sátoraljaújhely-Rudabányácska Bányácska utca 12. 1 45
2. 3980 Sátoraljaújhely Hajnal u. 12. Fsz.1. 2 54
3. 3980 Sátoraljaújhely Jókai utca 43. fsz/2. 1 52

 

Felhívom a leendő pályázók figyelmét, hogy a lakhatási támogatás és a pénzbeli ösztönző támogatás együttesen és külön-külön is kiosztásra kerülhet.

 

A pályázók köre:

Pályázatot nyújthatnak be azon 18-35 év közötti személyek, akik hiányszakmával rendelkeznek, valamint Sátoraljaújhelyen lakóhellyel rendelkeznek vagy itt kívánnak letelepedni és Sátoraljaújhely közigazgatási területén működő munkáltatónál dolgoznak, vagy ott kívánnak munkát vállalni.

A részletes támogatási feltételek és információk a pályázati szabályzat és pályázati űrlapok elérhetők a http://www.nyilvanossag.satoraljaujhely.hu/eselyotthon/letoltes.htm oldalon.

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályázatok a fent megnevezett határozat mellékletét képező meghatározott szempontrendszer alapján kerülnek rangsorolásra, és ennek figyelembevételével a Szociális és Egészségügyi, a Gazdasági, Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási, valamint a Nevelési- Ifjúsági, Civil- Sportügyi és Közművelődési bizottságok döntenek együttes, zárt ülés keretében a támogatás elbírálásáról.

 

A pályázatok benyújtásának ideje: 2019. december 10. napja 16:00 óra.

A pályázatok benyújtásának módja:  Személyesen a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatalban, 3980 Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5., postai úton ugyanezen címre, elektronikusan az  aljegyzo@satoraljaujhely.hu  e-mail címen.

A pályázati döntés várható határideje: 2019. december hónap.

 

A támogatások kezdő időpontja: 2020. január 10.

Sátoraljaújhely, 2019. november 19.

 

Szamosvölgyi Péter sk.

Polgármester

 

Ajánljuk

Óriás darazsak a belvárosban – nem bántanak

Az óriás tőrösdarázs a legnagyobb méretű darázsfaj Európában, általában déli országokban gyakori, mégis az egyik …