Index / Hírek / Elhunyt Magyar Péter László

Elhunyt Magyar Péter László

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Péter László 2018. december 9-én életének 72. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunktól 2018. december 14-én 12 órakor veszünk búcsút a vajdácskai  temető ravatalozójában.  Az elhunyt kérésére egy szál virággal emlékezzünk meg róla!  Nyugodjon békében!”

Magyar Péter László

Magyar Péter László 1946 májusában, Debrecenben született. Nem kímélte családját a vörös terror, amelynek egyik következményeként édesapja börtönbe került, majd szülei elváltak. A nehézségek ellenére a Debreceni Tanítóképzőben  népművelő-könyvtárosi diplomát szerzett, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetemen okleveles népművelőként végzett. 1970-ben kezdett Sátoraljaújhelyen dolgozni, mint népművelő, öt évvel később ezt a hivatást már Sárospatakon végezte.

1984-től dolgozott újságíróként. Először a Sátoraljaújhelyi Városi Televízióban, majd annak jogutódjában a Zemplén Televízióban volt szerkesztő-riporter.

1989 és 1994 között a Sárospatak Közéleti Újság felelős szerkesztője volt, majd 1997-ig ismét a Zemplén Televízió következett. 97′ és 2000 között a “Kisvárda” közéleti havi lap felelős szerkesztőjeként dolgozott. Utolsó munkahelye 2004-2005-ben a Sátoraljaújhelyen működött Rádió Aktív volt, ahol jegyzeteket írt, élő magazinműsorokat vezetett és határon túli – Felvidéki, Kárpátaljai – magazinműsorokat készített heti rendszerességgel.

Gyakori munkahely változásainak egyetlen oka egy Makovecz Imrétől hallott bölcs figyelmeztetés:
“Alkalmazotti tudattal nem lehet alkotó munkát végezni.”

2017-ben Magyar Péter László vehette át a Sárospatak nyilvánosságáért díjat.

Családja nem csak egy férjet és apát, hanem egy rendkívül értékes embert veszített el, akitől rengeteg erőt kapott. Örökül hagyta rájuk kitartását, gondoskodását, világszemléletét, emberségét, önzetlenségét, odaadását, valamint humorát.

Emlékét örökre szívükben őrzik, hálásak, hogy részesei lehettek az életének.

Ajánljuk

Minőségi borfogyasztás és turizmus erősítése a célja a Grand Tokajnak: Vinotéka Szegiben

A minőségi borfogyasztás és a borturizmus erősítése Tokaj-hegyalján, ez a célja a Grand Tokajnak a …