Index / Hírek / Egyre többen érkeznek a Kárpátaljáról a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz

Egyre többen érkeznek a Kárpátaljáról a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz

Az elmúlt napokban megnőtt azoknak a száma, akik Kárpátaljáról érkeztek a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz – közölte Kozma Imre, a szolgálat elnöke pénteken az MTI-vel.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az érkezőknek helyet szorít intézményeiben, néha irodahelyiségeiben, hogy ne kelljen senkinek utcán töltenie az éjszakákat segítség híján. Szükség esetén a segítségnyújtáshoz erőforrásokat és eszközöket csoportosít át – írta közleményében Kozma Imre.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi zárt ülésén tájékozódott az ukrán konfliktusról. A több mint kétórás tanácskozás után nyilatkozó képviselők beszámolója szerint kiemelten foglalkoztak az ukrajnai kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarság sorozásával. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke elmondta: a mozgósítás a mintegy 200 ezres határon túli magyarságra is kiterjed.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt mondta: románok, ruszinok, lengyelek és magyarok is érintettek a már aránytalanná váló sorozásban. Azt javasolják, hogy uniós megoldást találjanak erre a problémára – tette hozzá.

MTI

Ajánljuk

Mihalikné Kemecsei Melinda kiállításának ad otthont a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár

Mihalikné Kemecsei Melinda kiállításának ad otthont a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár előtere. Az alkotó gyermekei felnőtté …