Index / Hírek / Befejeződött a napelemes rendszer kiépítése a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskolában

Befejeződött a napelemes rendszer kiépítése a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskolában

Záhony Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2014-ben döntött arról, hogy a KEOP-2014.4.10.0/N „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című pályázati felhívásra az Árpád Vezér Általános Iskola és Művészeti Iskola fotovoltaikus rendszerének kiépítésére támogatást igényel.

napelem_avg_zahony_2
Napelem a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskolában

A pályázat benyújtásának feltétele a kivitelező kiválasztására irányuló, előzetesen lefolytatott közbeszerzési eljárás volt, mely eredményeként a SOLLIGHT Energia Esco Kft.-vel (1033 Budapest, Apát utca 6-8.) a vállalkozási szerződés aláírásra került.

 

napelem_avg_zahony_3
A telepített rendszerrel várhatóan megtermelhető energia mennyisége 44.600 kWh/év

Az Önkormányzat üzemeltetésében lévő intézmény fenntartási költségének legnagyobb hányadát a villamos-energia számlák jelentik, így a pályázat keretein belül megvalósuló Háztartási Méretű Kiserőmű telepítésével ezen kiadások jelentősen csökkenthetőek.

A kivitelező az iskola épülete mögötti területen helyezte el a 192 db 250 Wp polikristályos napelem modult, az oktatási intézmény egyik tantermébe felszerelte a 3 db invertert. Az áramszolgáltató a mérőóra cseréjét elvégezte, így a rendszer villamos energia termelése 2015. július 2. –án megkezdődött. A telepített rendszerrel várhatóan megtermelhető energia mennyisége 44.600 kWh/év, amely az iskola jelenlegi energiafogyasztásának csaknem teljes része.

Az energia elszámolása az elszámolási időszakon belül megmért fogyasztás és visszatermelés különbözete alapján történik, így a villamos energia költség minimalizálható lesz, a befektetett önerő megtérülése pedig 2 év.

zahony.hu

Ajánljuk

A fúvós hangszeren tanuló növendékek méretették meg magukat a Széptan AMI versenyén

A Széptan Alapfokú Művészeti Iskola ebben az esztendőben is versenyt hirdetett a fúvós hangszereken tanuló …