Index / Hírek / 2018-ban is folytatódik a diákmunka Cigándon

2018-ban is folytatódik a diákmunka Cigándon

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett a B-A-Z Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Cigándi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya megvalósításával ismét elkezdődött Cigándon a nyári diákmunka.

A központi program keretében az önkormányzat 100%-os támogatást igényelhetett a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói ,vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező ,és azt igazolni tudó helyi diákok foglalkoztatásához. A város évek óta kiemelt figyelmet szentel a diákmunkásoknak, hiszen a településen élő, dolgozó fiatalok jelentik számunkra a jövőt.

A fiatalok ötletei, fejlesztési javaslatai is azt a célt szolgálják, hogy a város fejlődjön, élhetőbbé és vonzóbbá válhasson mindenki számára. Mindemellett óriási segítséget nyújtanak az intézményeknek, hiszen a rájuk bízott feladatokkal sokszor nem kevés terhet vesznek le a dolgozók válláról. Beleláthatnak egy-egy adott intézmény működésébe, szerkezeti struktúrájába, ami inspirációként is szolgálhat azoknak is, akiknek nincsen még konkrét elképzelésük a jövőjükkel kapcsolatban. 40 diákmunkásunk 2 turnusban érkezik hozzánk július és augusztus hónapokban.

Ajánljuk

A távhőszolgáltató beszámolóját véleményezte a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság

Sátoraljaújhelyben az országos viszonylatot nézve a legolcsóbb 10 között szerepel a távhő szolgáltatás díja – …